Yüksekokulumuzda "Siber Vatan Programı" Gerçekleştirilecektir

27 Aralık 2023 tarihinde, saat 13.30'da (Şahidi Salonunda) Siber Vatan Programı gerçekleştirilecektir. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından üniversitede öğrenim gören öğrencilerin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında farkındalıklarını artırmak, potansiyel yetenekleri tespit edip eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile kariyer planlaması yapmalarına destek olmak ve genç girişimciliğini teşvik ederek ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı geliştirilecektir. 

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı, 2022 yılından itibaren T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kalkınma Ajanslarıyla birlikte Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafından uygulanmaktadır.

Son yıllarda giderek önemi artan siber güvenlik konusunda nitelikli insan kaynağı dünya genelinde önemli ve stratejik bir durum haline gelmiştir. Bu doğrultuda ülkemizin ulusal güvenlik stratejilerine hizmet etmek ve nitelikli siber güvenlik uzmanı geliştirmek amacıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı düzenlenecektir. 
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 28.12.2023 10:33 Okunma Sayısı : 171

Son Duyurular